Praktische informatie wintercursussen:

Morgen starten de cursussen: basis/puppycursus, behendigheid, ringtraining en het recreatief trainen. Hieronder vindt u nog wat praktische informatie.

– adres: Manege de Gulden Spoor, gelegen op sportpark de Boshoek te Hardenberg, aan Hessenweg 78.

– paarden/pony’s: voordat onze cursussen starten, wordt er nog les gegeven aan de paarden en pony’s. Iedereen dient hiermee rekening en afstand te houden, zodat zij in alle rust het terrein kunnen verlaten. Indien mogelijk kunt u ervoor kiezen om uw hond eventjes in de auto te laten.

– aanlijnen: op het terrein dient u uw hond aangelijnd te hebben.

– betaling: vanaf dit seizoen zijn wij gaan samenwerken met ClubCollect. Dit betekent dat het cursusgeld vanaf heden niet meer wordt geïnd via een automatisch incasso maar u kunt het cursusgeld voorafgaand betalen met de pin. Zo voorkomen we dat hier later nog problemen over ontstaan.

– tijden: basis/puppy, behendigheid en ringtraining starten om 20:15, recreatief begint om 21:15. Wij vragen iedereen een kwartier van te voren aanwezig te zijn, zo kan iedereen kennis maken, uw entingsboekje kan gecontroleerd worden en het cursus geld kan betaald worden.

– entingspapieren: uw hond dient geënt te zijn voordat u kunt deelnemen aan de cursus. Voor pups geldt uiteraard dat entingen die voor op latere leeftijd zijn ingepland nog niet gelden.

– ongelukjes: laat uw hond van te voren goed uit. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, geen probleem maar wel altijd netjes zakjes mee en opruimen.

– riem en halsband: voor de cursussen dient u een normale riem en halsband te hebben. Rol/flexilijnen, prikbanden etc zijn niet welkom. Bij de ringtraining geldt dat er gebruik wordt gemaakt van een ‘showlijn’.
Bij de behendigheid mag u ook gebruik maken van een tuig.

– rekening houden met elkaar: niet elke hond is ervan gediend om te worden benaderd door een andere honden of mensen. Houdt hier rekening mee om onenigheid te voorkomen.

– benches: voor de behendigheid geldt dat u, als u dit handig vindt, gebruik mag maken van een bench. Deze kunt u gebruiken tijdens het op/afbouwen of wanneer u niet aan de beurt bent.

– extra personen: wilt u familie, vrienden of bezoek meenemen? Dat is mogelijk, interesse is natuurlijk altijd leuk! Wel vragen wij of de bezoekers buiten de bak willen toekijken, om rust en ruimte te creëeren voor de honden in de bak.

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons via Facebook bereiken.

Wij wensen iedereen een fijn cursusseizoen toe!
Namens het van KC Hardenberg