KC Hardenberg; voor elke puppy

Voor de honden jonger dan 7 maanden, ook wel bekend als puppycursus. In deze cursus gaat het voornamelijk om het leren begrijpen van uw hond en het leren samenwerken op een positieve manier. Uw pup moet uiteraard nog van alles leren, alles is namelijk nieuw. Zo wordt er tijdens de lessen niet alleen aandacht besteedt aan de onderdelen zelf maar ook hoe u en uw hond kunnen omgaan met verschillende soorten mensen, rare geluiden of onbekende voorwerpen. Ook wordt er gewerkt aan de relatie met andere honden, hierdoor leert uw puppy de juiste ‘hondentaal’ te begrijpen, waardoor hij in de toekomst in staat is zich op de juiste manier te gedragen naar andere honden.

De basisonderdelen van de puppycursus bestaan onder andere uit het: zitten, het netjes naast lopen, hoe u uw hond kan kalmeren, het afliggen, het apporteren, zijn/haar gebit laten zien, te gaan staan en te laten betasten, het terugkomen op bevel, hoe u de aandacht krijgt van uw hond, het volgen en het vrij wegzenden van uw hond.
Omdat niet iedere hond het zelfde is zullen de instructeurs u ondersteunen met de onderdelen naar het karakter en de gevoeligheid van uw hond, iedere hond is immer anders.

 

De cursus bestaat uit 10 lessen van 3 kwartier en de 11e les is een examen waarin u al het geleerde kunt toepassen. Aan het einde van elke les krijgt u de theorie van die les mee, zo kunt u thuis verder oefenen. Naast de lessen wordt er ook een theorie les georganiseerd.