De basiscursus oudere honden is voor honden ouder dan 7 maanden. Wanneer u een oudere hond heeft geadopteerd, ongewenst gedrag wilt ombuigen naar gewenst gedrag of als u het gewoon ontzettend leuk vindt om te beginnen met de gehoorzaamheid, het kan en mag allemaal.

Tijdens deze cursus gaat u samen met uw hond aan de slag op gebied van samenwerking en het leren begrijpen van uw hond.

De standaard onderdelen die voorkomen in deze cursus zijn: zitten, het netjes naast lopen, hoe u uw hond kan kalmeren, het afliggen, het apporteren, zijn/haar gebit laten zien, te gaan staan en te laten betasten, het terugkomen op bevel, hoe u de aandacht krijgt van uw hond, het volgen en het vrij wegzenden van uw hond.

Omdat niet iedere hond het zelfde is zullen de instructeurs u ondersteunen met de onderdelen naar het karakter en de gevoeligheid van uw hond, iedere hond is immer anders. Heeft u speciale wensen ten aanzien van het gedrag van uw hond wat u wellicht wilt af leren of dergelijke, laat dit dan weten aan de desbetreffende instructeur(s). Dit kan van alles zijn, van meer contact leren maken tot het creëren van minder spanningen voor uw hond.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 3 kwartier en de 11e les is een examen waarin u al het geleerde kunt toepassen. Aan het einde van elke les krijgt u de theorie van die les mee, zo kunt u thuis verder oefenen. Naast de lessen wordt er ook een theorie les georganiseerd.