Het einde van het seizoen nadert alweer en wat is het snel gegaan. Maar dat betekend ook dat de examens en wedstrijden voor de deur staan.
Elke combinatie heeft 10 weken lang geoefend en getraind ieder op zijn eigen niveau en in zijn/haar eigen sport. Om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden hebben wij een aantal punten alvast voor jullie uitgeschreven, mochten jullie daarnaast nog vragen hebben over het examen, vraag dit dan aan uw eigen instructeur(s), daar is namelijk nu nog genoeg tijd voor.

Voor alle examens geldt dat deze op uw eigen trainingsdag en tijd zullen worden afgenomen. Probeer echter wel een kwartier van te voren aanwezig te zijn. De examinator kan iedereen dan in alle rust noteren en dit geeft ook meer rust aan uw hond.
Zorg ervoor dat u van te voren alle benodigheden bij u heeft; beloningsbrokjes, speeltje/apporteer voorwerp, goede kleding en schoeisel, juiste halsband en riem etc.
Laat u hond van te voren goed uit.

Maar het allerbelangrijkste: wees kalm, zie het als een gewone 11e les, want dat is het eigenlijk. Mocht het even niet gaan zoals u dat had verwacht, geef dan niet op maar probeer de oefening zo goed mogelijk af te maken. Daarbij vergeet nóóit uw hond te belonen, jullie zijn een team, laat dat zien!