_________________________________________________________________________
Angela Oosterveen.
Hallo, ik ben Angela Oosterveen. Ik ben 33 jaar getrouwd met Rob en al die tijd hebben wij ook al honden gehad en trainen wij hier ook mee. Wij zijn verknocht aan Rottweilers en fokken ook af en toe een nestje.
Ik ben begonnen met een opleiding tot gedragstherapeut en geef vervolgens al 30 jaar les bij de KC Hardenberg maar ook een aantal jaren bij een Rottweilerwerkgroep. Gelijk hiermee opgaand ben ik als dierenartsassistente aan het werk gegaan. In de loop der jaren ben ik me blijven verdiepen in het gedrag van honden, ik ben uiteraard een kynologisch instructeur. Het spreekt voor zich dat ik in die tijd heel wat trainingsmethodes langs heb zien komen. Hier bij de KC proberen we uit de diverse methodes de goede dingen op te pikken om honden en baasjes zo goed mogelijk te begeleiden naar een fijne samenwerking.

Alet van der Weide. 

_________________________________________________________________________
Amanda Valk.
Hallo, ik ben Amanda Valk, ik ben 26 jaar. Ik kom uit Westerhaar en sinds 6 jaar woon ik samen met mijn vriend in Gramsbergen. Samen hebben wij een Cairn Terriër genaamd Kyra, met Kyra heb ik eerst cursussen gevolgd in de gehoorzaamheid, dit hebben wij gedaan tot aan de gevorderden cursus. Daarna zijn wij overgegaan op de behendigheid wat ik direct erg leuk vond. Ik geef nu 2 jaar les en sinds afgelopen mei 2017 ben ik in het bezit van het diploma ‘Campus Module 1’. Hier heb ik veel geleerd. Ik sta nu zekerder voor de groep en vind het nog steeds erg leuk om mensen enthousiast te maken met de behendigheid!
Met Kyra loop ik nu 3 jaar wedstrijden, we rijden overal en nergens heen, van Dalen tot Alpen aan de Rijn. Het zijn altijd hele gezellige maar ook lange dagen.

Mochten jullie de behendigheid ook iets vinden, dan zou ik het ontzettend leuk vinden om jullie in deze sport te begeleiden.
Hopelijk tot gauw.

_________________________________________________________________________
Inge Waterink.
Mijn naam is Inge Waterink. Ik woon samen met mijn 4 kinderen (eigenlijk 5,want de vriendin van mijn zoon woont ook bij ons)  en 3 bruine Labrador Retrievers in de leeftijden van 2½, 10½ en 13 jaar in Balkbrug. Waarom de Labrador Retriever? Ik vind de uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen van de lab mooi! Ik moet wel zeggen dat ik van de slankere lijn houd binnen de Labradors. Verder houd ik erg van de bruine omdat die wat recalcitrant zijn. Een hond moet bij mij als ik dat nodig vind goed luisteren maar er mag ook wel wat ondeugd en pit in zitten…..  Ik ben door mijn eerste hond, een kruising Duitse Staande/Heidewachtel, in aanraking gekomen met de KCH. Dit was in 1993. Al snel kwam er een Rhodesian Ridgeback bij. Ook een van mijn favoriete rassen.  Ik was altijd een fanatiek cursist op zowel G&G als Behendigheidsvlak. In januari 1997 werd ik gevraagd of ik les wilde gaan geven binnen de G&G. Dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Hierdoor de cursus KK1 en KK2 gevolgd met succes. In diezelfde tijd werd ik gevraagd binnen het bestuur waar ik de functie van penningmeester bekleedde. Als bestuurslid had ik ook de coördinatie van de Behendigheid onder mij. Nu geef ik samen met Henriëtte Zwinselman alleen nog de lessen kind en hond. Wel sta ik als instructeur G&G nog op de lijst maar dit is er de laatste jaren niet van gekomen.

De lessen kind-hond zijn erop gericht de samenwerking en begrip over en weer te versterken. Dit gebeurd spelenderwijs. Zie verdere info hier op de website.

_________________________________________________________________________
Hermien Bakker.
Hallo allemaal,

Mijn naam is Hermien Bakker, en woon samen met mijn partner en onze beestjes, 2 Jack Russels ruwhaar, onze 2 poezen en nog een konijn in Hardenberg.
Een aantal jaren geleden zag ik een demonstratie behendigheid van de KC Hardenberg in het centrum van Hardenberg. Aangezien we een Jack hadden die een overvloed aan energie had dacht ik dat dat misschien wel wat voor haar zou kunnen zijn, dus zo gezegd, zo gedaan.
Sindsdien is behendigheid onze sport!
Vooral het een team worden met je hond, de lol om samen te werken en allebei te genieten van het spelletje, werkt voor ons verslavend!
Helaas kan ik met Luna geen behendigheid meer doen, maar ooit hoop ik nog met een nieuw hondje weer actief in de behendigheid te worden.
Bij de KC Hardenberg help ik de instructeurs behendigheid met heel veel plezier en lol en ik probeer de cursisten en hun honden het “virus” van de behendigheid over te brengen.

Tot ziens bij de KC Hardenberg.

 

Jacqueline Geertman.

Wilfred Koole.

Wil van Lenthe. 

Eric Poelenije.
_________________________________________________________________________
Joke Wind.
Ik ben Joke Wind-Mulder en ben ‘hulp’ trainer bij de KC Hardenberg, 55 jaren jong en al enige jaren bij de club.
Sinds mijn 21e jaar ben ik met honden begonnen en direct begonnen met trainen, juist omdat ik nooit een hond mocht hebben. (mijn vader was hier bang voor)
Omdat ik honden geweldig vond heb ik een cursus hondengedrag en psychologie van Martin Gaus gedaan, wel 34 jaar geleden en jeetje wat veranderd er veel in al die jaren.

Door veel ‘rondkijken’ en ervaringen opdoen blijf ik mezelf maar vooral mijn honden bezig houden.
Ik ben nu bezig met het geven van de cursus gehoorzame huishond samen met Angela wat erg leuk is en de hele zomer doorloopt!
Omdat ik met mijn honden bezig ben met lichaamsbeheersing en samenwerking met onderdelen voor dogdance passen we ook leuke oefeningen hiervan bij deze cursus toe.

Met Lady ben ik ook met Hoopers bezig een erg leuke sport dat van mij nogal wat vergt omdat ze snel in haar blafmodus schiet. Samen bezig zijn om een ‘team’ te worden dat is wat ik belangrijk vind!

Op de foto zie je mijn honden Donja een Mechelse herder een schat van bijna 6 en Lady van 3 1/2 jaar oud.
Zij is een kruising Friese Stabij met Aus.

 

Erik Stoeten. 

Alex Altena.

_________________________________________________________________________
Amandine Takman.
Hallo, ik ben Amandine Takman, 24 jaar oud en woonachtig in Lutten. Ik train al heel wat jaren bij KC Hardenberg en mijn hond Goos (Cairn Terriër) is dan ook door het dolle heen als we op dinsdag weer naar de Flyball gaan. Ik ben het hulpje van Henriëtte bij het geven van Flyball en train zelf al heel wat jaren bij de Flyball. Mijn eerste hond Syb, waarmee ik Flyball ging trainen had vaak de neiging om op zijn kont te gaan zitten en te wachten tot er een bal in zijn bek vloog, maar nu ik train met Goos gaat het er heel anders aan toe. Goos is een enthousiaste Cairn die alles aan doet om een bal te bemachtigen. En ja, ook Goos is eigenwijs en heeft dan zo z’n eigen manier om te trainen. Heerlijk.

Heriette en ik doen ook elk jaar mee aan de wandelvierdaagse in Hardenberg. Samen met onze enthousiaste cursisten & hun hond lopen wij dan de 5 km.

Henriëtte Zwinselman. 

_________________________________________________________________________
Alice Kompagne.
Hallo, ik ben Alice Kompagne, 51 jaar en woonachtig met mijn partner in Venebrugge. Wij hebben 9 schotse herdershonden en 2 berner sennenhonden. Af en toe fokken wij een nestje uit weloverwogen combinaties. Ook ga ik met de honden naar clubmatches en tentoonstellingen.

Bij de KC Hardenberg heb ik vanaf 1991 cursussen gevolgd met al onze honden, zoals GG, behendigheid, flyball, ringtraining en sinds winter 2017 hoopers. Na het behalen van mijn instructeursdiploma in 2009 geef ik les in GG.

Het is ontzettend leuk om cursisten hun honden tal van oefeningen aan te leren en ook nog eens extra informatie te geven. KC Hardenberg is een gezellige club en heeft tal van mogelijkheden om met zijn/haar hond bezig te zijn. Ik heb veel plezier in datgene wat ik doe … les geven en les volgen.
Hopelijk tot gauw bij één van de cursussen!


Johan Bakker.