Op zoek naar een teamsport voor u en uw hond? Dan is Flyball de perfecte uitdaging.

Het parcours bestaat uit 4 hindernissen met aan het eind een flyball-bak. Tijdens de beginnerscursus leert u samen te werken met uw hond en wat de bedoeling is van Flyball, dus dat iedere hond zelfstandig het parcours kan afleggen, dit is pas van toepassing bij de gevorderde cursus.

Begin jaren 70 is door Califonier Herbert Wagner de sport uitgevonden. Deze man dacht dat het leuk zou zijn om voor zijn hond een apparaat te maken, waarbij de hond maximale beweging kreeg en hij zichzelf niet zo hoefde in te spannen. Later zijn de hindernissen toegevoegd en werd de bal zodanig gelanceerd dat de hond de bal moest vangen. Flyball wordt steeds meer beoefend op verenigingen, maar is voor vele mensen nog een onbekende sport.

Aan deze sport kunnen bijna alle hondenrassen deelnemen. Er zijn wel een aantal eisen waaraan honden moeten voldoen, namelijk:

* De hond moet 12 maanden of ouder zijn.
* De hond moet sociaal zijn naar zowel andere honden als andere mensen.
* De hond moet redelijk appel staan van de baas.
* De hond moet ook in goede lichamelijke conditie zijn.
* De hond moet vooral balgek zijn.

Flyball is een snelle en vrolijke hondensport wat misschien simpel lijkt, maar dat is geenszins het geval. Hiervoor is veel geduld, enthousiasme en wil om te presteren nodig voor zowel baas als hond, maar is het kwartje eenmaal gevallen, dan worden baas en hond nog enthousiaster, dan zijn beide besmet met het Flyball virus. Wat opvalt, is dat honden bij Flyball compleet uit hun bol gaan. Je ziet ze gewoon genieten. Het belangrijkste is natuurlijk dat baas en hond genieten van een leuk en sportief spel dat Flyball heet.

Wij hopen dat u met deze informatie inzicht heeft gekregen in de sport Flyball. Wilt u meer weten hierover dan kunt u ons altijd mailen of bellen.

klik hier om de cursus te boeken