Hieronder vindt u onze gepassioneerde instructeurs. 

__________________________________________________________________
Angela Oosterveen.

Hallo, ik ben Angela Oosterveen. Ik ben 33 jaar getrouwd met Rob en al die tijd hebben wij ook al honden gehad en trainen wij hier ook mee. Wij zijn verknocht aan Rottweilers en fokken ook af en toe een nestje.
Ik ben begonnen met een opleiding tot gedragstherapeut en geef vervolgens al 30 jaar les als instructeur bij de KC Hardenberg. Sinds een aantal jaren ook bij een Rottweilerwerkgroep. Gelijk hiermee opgaand ben ik als dierenartsassistente aan het werk gegaan. In de loop der jaren ben ik me blijven verdiepen in het gedrag van honden, ik ben uiteraard een kynologisch instructeur. Het spreekt voor zich dat ik in die tijd heel wat trainingsmethodes langs heb zien komen. Hier bij de KC proberen we uit de diverse methodes de goede dingen op te pikken om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden naar een fijne samenwerking.

________________________________________________________________________________________

Inge Waterink.

Mijn naam is Inge Waterink. Ik woon samen met mijn 4 kinderen (eigenlijk 5, want de vriendin van mijn zoon woont ook bij ons) en 3 bruine Labrador Retrievers in de leeftijden van 2½, 10½ en 13 jaar in Balkbrug. Waarom de Labrador Retriever? Ik vind de uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen van de lab mooi! Ik moet wel zeggen dat ik van de slankere lijn houd binnen de Labradors. Verder houd ik erg van de bruine omdat die wat recalcitrant zijn. Een hond moet bij mij als ik dat nodig vind goed luisteren maar er mag ook wel wat ondeugd en pit in zitten…..  Ik ben door mijn eerste hond, een kruising Duitse Staande/Heidewachtel, in aanraking gekomen met de KC Hardenberg. Dit was in 1993. Al snel kwam er een Rhodesian Ridgeback bij. Ook een van mijn favoriete rassen.  Ik was altijd een fanatiek cursist op zowel G&G als Behendigheidsvlak. In januari 1997 werd ik gevraagd of ik les wilde gaan geven binnen de G&G. Dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Hierdoor de cursus KK1 en KK2 gevolgd met succes. In diezelfde tijd werd ik gevraagd binnen het bestuur waar ik de functie van penningmeester bekleedde. Als bestuurslid had ik ook de coördinatie van de Behendigheid onder mij. Nu geef ik samen met Henriëtte Zwinselman alleen nog de lessen kind en hond. Wel sta ik als instructeur G&G nog op de lijst maar dit is er de laatste jaren niet van gekomen.

De lessen Kind-Hond zijn erop gericht de samenwerking en begrip over en weer te versterken. Dit gebeurd spelenderwijs. Zie verdere informatie in ons cursusoverzicht!

___________________________________________________________________
Alice Kompagne.

Hallo, ik ben Alice Kompagne, 51 jaar en woonachtig met mijn partner in Venebrugge. Wij hebben 9 schotse herdershonden en 2 berner sennenhonden. Af en toe fokken wij een nestje uit weloverwogen combinaties. Ook ga ik met de honden naar clubmatches en tentoonstellingen.

Bij de KC Hardenberg heb ik vanaf 1991 cursussen gevolgd met al onze honden, zoals GG, behendigheid, flyball, ringtraining en sinds winter 2017 hoopers. Na het behalen van mijn instructeursdiploma in 2009 geef ik les als instructeur in de GG.

Het is ontzettend leuk om cursisten hun honden tal van oefeningen aan te leren en ook nog eens extra informatie te geven. KC Hardenberg is een gezellige club en heeft tal van mogelijkheden om met zijn/haar hond bezig te zijn. Ik heb veel plezier in datgene wat ik doe … les geven en les volgen.
Hopelijk tot gauw bij één van de cursussen!

__________________________________________________________________
Jacqueline Geertman.

Hallo, ik ben Jacqueline Geertman en woon met mijn gezin in Stegeren.
Tijdens mijn opleiding dierverzorging in Barneveld kwam ik in aanraking met het ras ‘border collie’. In 1998 kocht ik mijn eerste eigen border en ben ik ook lid geworden bij KC Hardenberg.

Een jaar later ben ik gaan les geven. Tijdens mijn opleiding had ik al aardig wat vaardigheden had opgedaan wat betreft honden. In 2007 heb ik mijn kynologisch instructeurs certificaat gehaald.

Op dit moment hebben we thuis een border collie en een aus/schotse herder. Beide hebben gehoorzaamheid en behendigheid gedaan. Ik geef met veel plezier les, vooral de ontwikkeling die geleider en hond meemaken in de 10 lessen vind ik mooi om te zien.

Ik wens iedereen veel plezier en gezondheid samen toe.

__________________________________________________________________
Wilfred Koole.

Hallo, mijn naam is Wilfred Koole.
Thuis hebben we 2 honden, een boxer en een Franse bulldog.
Ik geef al zo’n 6 jaar les bij de KC Hardenberg bij de afdeling gehoorzaamheid. Ik vind het mooi om te zien hoe baas en hond kunnen ‘groeien’ in 10 lessen.

Zelf ben ik altijd al gek op dieren geweest, met name honden.
Dus dit was een logische stap om instructeur te worden.
Samen met mijn mede-instructeurs proberen we altijd weer het beste uit de baas en hond te halen.

Hopelijk zien we je snel een keer op één van onze cursussen!

Eric Poelenije.

Erik Stoeten.

Hans Bak. 

Alex Altena.

___________________________________________________________________
Amandine Takman.

Hallo, ik ben Amandine Takman, 24 jaar oud en woonachtig in Lutten. Ik train al heel wat jaren bij KC Hardenberg en mijn hond Goos (Cairn Terriër) is dan ook door het dolle heen als we op dinsdag weer naar de Flyball gaan. Ik ben het hulpje van Henriëtte bij het geven van Flyball en train zelf al heel wat jaren bij de Flyball. Mijn eerste hond Syb, waarmee ik Flyball ging trainen had vaak de neiging om op zijn kont te gaan zitten en te wachten tot er een bal in zijn bek vloog, maar nu ik train met Goos gaat het er heel anders aan toe. Goos is een enthousiaste Cairn die alles aan doet om een bal te bemachtigen. En ja, ook Goos is eigenwijs en heeft dan zo z’n eigen manier om te trainen. Heerlijk.

Henriëtte en ik doen ook elk jaar mee aan de wandelvierdaagse in Hardenberg. Samen met onze enthousiaste cursisten & hun hond lopen wij dan de 5 km.

Henriëtte Zwinselman. 

Wilt u in contact komen met een van de coördinatoren, klik dan hier.