Speciaal voor kinderen van 5 t/m 14 jaar bieden wij deze Kind-Hond cursus aan. Het doel van deze cursus is om de omgang tussen kinderen en honden te verbeteren en de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen. De kinderen leren de hond beter begrijpen. Ze leren de belangrijkste signalen van de lichaamstaal van de hond herkennen en ze leren hoe ze daarop moeten reageren. Zowel bij hun eigen hond, als bij het benaderen van andere honden. Er is immers toch niks fijner dat uw (klein)kind en uw hond beste maatjes zijn.

Door samen leuke dingen te doen, groeit de band tussen kind en hond. Er ontstaat een veilige relatie gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. De kinderen leren op een veilige manier met de hond te spelen, gaan samen nieuwe kunstjes leren en enkele er worden ook eenvoudige behendigheidstoestellen aangeleerd en ook wordt er aandacht besteedt aan de sport Flyball.

Van de hond wordt verwacht dat hij beschikt over een normale basisgehoorzaamheid, en ook heel belangrijk is dat hij sociaal is naar andere honden.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 30 minuten. Aan het einde van alle lessen krijgen de deelnemers een leuk pakketje en een waardevol certificaat.

Klik hier om een cursus te boeken